Over mij

Mijn naam is Danielle Hovens. Ik woon in Venlo (Limburg) samen met mijn man en onze 2 dochters.

Werk
Na afronding van mijn studie heb ik een aantal jaren in het bedrijfsleven gewerkt en in 2009 heb ik de overstap naar de overheid gemaakt. Van juni 2009 tot oktober 2014 heb ik als projectsecretaresse en projectondersteuner gewerkt bij de gemeente Venlo. In deze functie leverde ik een bijdrage aan de grote bouwprojecten van de gemeente.Van oktober 2014 tot oktober 2022 was ik werkzaam als communicatiemedewerker binnen de gemeente. In deze functie was ik voornamelijk bezig met de social mediakanalen, intranet en de nieuwswebsite venloonline.nl. Ik verzorgde de content en het beheer van deze kanalen. 

Daarnaast was ik vanaf 2019, naast mijn functie als medewerker communicatie, ook omgevingsanalist bij de Veiligheidsregio Limburg Noord. In deze functie draaide ik piketdiensten. Bij een ramp of crisis maakte ik een omgevingsbeeld, analyseerde het effect van de communicatieaanpak op sociale media en signaleerde informatietekorten. Deze informatie rapporteerde ik aan het hoofd taakorganisatie communicatie.

In oktober 2022 heb ik mijn baan in loondienst opgezegd en sindsdien werk ik volledig als zzp’er. Na jaren mij volledig gefocust te hebben op communicatie is het voor mij heel fijn om nu meerdere werkzaamheden die ik leuk vind te kunnen combineren. Mijn passie ligt namelijk bij het ondersteunen van anderen. Niet zelf op de voorgrond staan, maar ervoor zorgen dat anderen daar kunnen schitteren. Dat doe ik door werkzaamheden uit handen te nemen zodat ondernemers zich kunnen richten op de kerntaak van hun onderneming.

Inmiddels heb al al bij een aantal mooie organisaties een kijkje in de keuken mogen nemen:

september 2022  – december 2022: Gemeente Peel en Maas – Online communicatie medewerker

december 2022 – april 2023: Raayland college – Assistent Planner

mei 2023 – juli 2023: Gemeente Nijmegen – Ondersteuning OR

augustus 2023 – heden: Werkorganisatie Druten Wijchen – Management ondersteuner

Daarnaast ondersteun ik een aantal ondernemers bij het maken van nieuwsbrieven, het schrijven en redigeren van teksten en het ordenen van administratie.

Privé
In het voorjaar en de zomer reis ik graag met mijn gezin met de camper. Onze favoriete bestemming is op dit moment de Nederlandse kust, maar een bosrijk gebied of een leuke stad spreekt ons ook aan. We ontdekken iedere reis weer mooie plekken en genieten van de quality time met z’n vieren.

In het najaar en de winter ben ik juist graag thuis. Samen met mijn dochters vind ik het heerlijk om creatief bezig te zijn of iets lekkers te bakken in de keuken. Daarnaast spelen we graag een spelletje of kijken we een film. Ook gaan we graag wandelen en fietsen en ondernemen we leuke activiteiten met vrienden en familie.